Isoleer je huis voor de winter

Heeft je huis geen goede isolatie dan kan dat je tot 1400 euro per jaar kosten aan energielasten. Door je huis op een goede manier te isoleren kun je op dit gebied veel winsten behalen. Tegenwoordig je huis isoleren loont. Een aantal tips als je besluit je huis te isoleren. Eén van de mogelijke isolatiematerialen is DPC folie.

 

Overweeg zonnepanelen te nemen

Het staat vast dat zonne energie heel goed voor het milieu is, maar ook voor de portemonnee. Zonne energie is voor van alles te gebruiken. Denk aan de verwarming, warm water en andere toepassingen waar je normaliter elektriciteit voor moet gebruiken. Zonne energie kan je eerste stap worden naar groene stroom en is zeker het overwegen waard. Op de lange termijn kan het je zoveel geld besparen en dat is de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor zonne energie en zonnepanelen.

 

Laat radiatorfolie bevestigen achter je verwarming

Om koud goed tegen te kunnen houden is het verstandig om radiatorfolie achter je verwarming te plakken. Deze speciale folie is reflecterend en laat de warmte terugkaatsen naar je kamer in plaats van naar de muren. Het is niet verstandig om meubels zoals stoelen of banken tegen de verwarming te plaatsen. De warmte van de verwarming wordt hierdoor tegengehouden en kan daardoor niet goed de kamer ingaan. Houdt daarom je verwarmingen altijd goed vrij van meubels en gordijnen.

 

Zorg voor frisse lucht in je huis voor meer warmte

Dit zal wat tegenstrijdig klinken, maar je huis iedere dag goed ventileren en je zorgt ervoor dat je ruimte sneller warmer wordt. Zet daarom zonder moeite de de roosters van de ventilatie open en zorg dat je iedere dag wat frisse lucht het huis binnenlaat. Dit type lucht is droger dan de meeste lucht in je huis en is makkelijker warm te maken dan vochtige lucht.

 

Maak gebruik van tochtstrips

Is het een koude dag ga dan eens langs de randen van je kozijnen en deuren. Komt er veel toch doorheen? Voel je wind? Koop dan bij een bouwmarkt of bij een webshop tochtstrips. Plak de strips waar je de toch voelt. Deze speciale tochtstrip zijn heel makkelijk te plaatsen en zijn ook nog eens relatief goedkoop. Het gaat je enorm schelen in energielasten.

 

Het isoleren van je huis loont en biedt veel wooncomfort

Met bovenstaande tips maak je een slimme zet naar een comfortabel en energiebesparend huis. Het is een feit dat isoleren van je huis loont en dat het veel wooncomfort biedt en ook nog eens heel prettig is voor je portemonnee.