Wat leer je van een nen3140 cursus?

Werkt jouw bedrijf of organisatie met elektrische installaties? Dat is zeer positief, want elektrische installaties zorgen voor effectieve processen en de kwaliteit wordt ook aanzienlijk beter. De veiligheid moet echter wel gewaarborgd worden. Dit ben je verplicht als ondernemer, want anders kun je problemen krijgen met de arbeidsinspectie. Uiteraard is het ook goed voor je eigen veiligheid. Met een nen3140 cursus kun je personeel trainen om met elektrische installaties om te gaan. Daarnaast leer je nog veel meer bij deze cursus.

 

Kennis van verschillende elektrische apparaten

Tijdens de nen 3140 cursus krijg je onder andere een theoriegedeelte. Elektrische installaties zijn zeer complex en daarom wordt er dieper ingegaan op de opbouw van de verschillende installaties. Je leert niet alleen meer over de elektrische installaties, maar ook over schakelkasten, groepenkasten en veel andere elektronicagerelateerde zaken. Deze kennis is het fundament van de nen 3140 cursus.

 

Bewustwording van de gevaren

Tijdens de cursus leren de cursisten ook meer over de gevaren die elektrische installaties met zich mee kunnen brengen. Ze leren bijvoorbeeld dat onderhoud zeer belangrijk is en bij welke indicaties je het beste hulp kunt inschakelen. Ook leren ze tijdens de cursus controles uitvoeren om zo problemen in de toekomst te voorkomen. Onderhoud en het uitvoeren van controles is niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de algehele duurzaamheid van de installaties.

 

Een nen 3140 cursus op maat

Nen 3140 is geen typische algemene cursus, maar daarentegen een cursus volledig op maat. Dit is ook nodig, want vrijwel elke organisatie en onderneming werkt met andere soorten elektrische installaties. Werk je bijvoorbeeld in de bouw? Dan heb je vooral te maken met particuliere elektrische installaties en moet je weten hoe je een stopcontact goed moet plaatsen. Werk je echter als beheerder in een ziekenhuis? Dan zijn de installaties een stuk complexer. Er wordt gelukkig rekening gehouden met de verschillende wensen van de cursisten. Bovendien zijn er verschillende soorten cursussen die je kunt volgen.

 

Nen 3140 cursus voor meerdere beroepsgroepen

In de voorgaande alinea gaven we al aan dat een nen 3140 cursus voor verschillende beroepsgroepen toepasbaar is. Het is ideaal voor een bouwvakker die zo nu en dan met elektrische installaties te maken krijgt. Ook is de cursus geschikt voor veiligheidsexperts, netwerkbeheerders en nog veel meer beroepen. De cursus is op verschillende plaatsen te volgen en soms kun je de cursus ook online volgen.