Muren injecteren om vocht tegen te houden in de herfst

Na de warme en zonnige zomermaanden komt het jaarlijks terug. Een natte herfst waar we het landschap zien veranderen van groen naar bruin. Gepaard met deze overgang komt ook stevige regenval en koudere temperaturen. Dit zijn twee zaken die een vochtprobleem in je woning kunnen triggeren.

Vochtproblemen zijn vervelende problemen die je best zo snel mogelijk aanpakt. Deze kunnen escaleren en uitgroeien tot grote problemen. Daarom is het goed om deze op te sporen en aan te pakken voor het te laat is.

Vochtproblemen in de herfst

Hevige regenval kan een vochtprobleem triggeren in je woning. Net daarom is het belangrijk om waakzaam te zijn voor deze problemen. Door de vele regen kan water zich een baan naar binnen beginnen zoeken. Niet alleen door sijpelwater maar ook opstijgend vocht kan zorgen voor de nodige problemen.

Er zijn gelukkig een aantal makkelijke manieren waaraan je vocht in je woning kan herkennen. De meeste zaken zijn snel op te merken als je werkzaam bent en als je weet waarnaar je op zoek bent. Een aantal visuele zaken waar je op moet controleren is:

  • condens op de ramen
  • koude muren
  • vochtplekken
  • druppels op het plafond
  • verf, behang of plaksel dat begint los te komen
  • schimmelvorming en plekken op de muur of plafond

Wat kan je doen om vocht te bestrijden?

Er zijn een aantal makkelijke zaken dat je kan toepassen om vocht preventief te bestrijden. Door deze dingen toe te passen kan je jezelf een groot plezier doen en heel wat kosten besparen in de toekomst.

Een eerste tip is zorgen voor een goede ventilatie. Voorzie een ventilatiesysteem dat een hoog genoeg debiet heeft om de ruimte vochtvrij te houden. Ook het openen van ramen en deuren op een mooie dag is altijd een goed idee. Zo kan het vocht ontsnappen naar buiten en stapelt het niet op in je woning.

Isoleer nauwkeurig en sla geen plekken over. Omdat een koudebrug een veelvoorkomend probleem is, is het goed om hier op voorhand rekening mee te houden. Zorg dat je isolatie goed geplaatst is en dat er geen mortelresten of vocht in je isolatie zit. Dit kan een vochtprobleem in de toekomst vermijden.

Muren injecteren tegen vochtproblemen

Heb je last van opstijgend vocht dan kan je dit tegengaan met een van de beste methodes op de markt. Muren injecteren met een vochtbestrijder is een van de meest effectieve manieren om opstijgend vocht tegen te gaan.

Door je muren te injecteren spuit je een waterafstotend middel in je muren. Dit zal een extra beveiliging voorzien waardoor water niet meer in je muren terecht kan komen. Deze vochtafstotende film wordt opgenomen door je volledige muur. Je wand zal dus niet langer vochtig zijn en je vochtprobleem is hierdoor opgelost..