Hypotheek in Raalte

Ben je van plan een woning in Raalte te kopen? Dan moet je natuurlijk ook een hypotheek in Raalte afsluiten. Dat kan nog best ingewikkeld zijn! Het is dan ook zeker aan te raden om een hypotheekadviseur in te schakelen. Veel mensen proberen hierop te besparen door zoveel mogelijk zelf te doen, maar de paar honderd euro’s die je extra kwijt bent aan hypotheekadvies zijn het echt meer dan waard. In dit artikel vertellen we je wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen, hoe je weet of het advies betrouwbaar is en hoe het zit met nazorg.

Wat kan een hypotheekadviseur voor mij betekenen?

Een hypotheekadviseur kan informeren, adviseren, bemiddelen en controleren bij alle aspecten van je hypotheek in Raalte. Je hoeft natuurlijk niet alles aan een hypotheekadviseur uit te besteden; een aantal zaken kun je waarschijnlijk prima zelf af. Maar het is goed om te weten wat een adviseur voor je kan doen. We hebben een aantal van de belangrijkste taken op een rijtje gezet:

 • Het helder krijgen van jouw persoonlijke situatie en je behoeften en je wensen op het gebied van een hypotheek in Raalte;
 • Adviseren over welke hypotheekvorm het beste bij je past;
 • Het vergelijken van meerdere hypotheekoffertes;
 • Het opstellen van een definitief hypotheekadvies;
 • Bekijken welke verzekeringen je nodig hebt voor een hypotheek (zoals een overlijdensrisicoverzekering);
 • Het controleren van je verzekeringspolissen;
 • Het regelen van een eventuele bankgarantie;
 • Jou informeren over welke stukken je nodig hebt voor je hypotheekaanvraag;
 • Het controleren van hypotheek gerelateerde documenten, zoals het voorlopig koopcontract, de ontbindende voorwaarden en de hypotheekakte;
 • Onderhandelen bij de aankoop van je woning.

Hoe weet ik of ik betrouwbaar hypotheekadvies krijg?

Sinds in januari 2013 het provisieverbod werd ingevoerd, is er veel verbeterd op het gebied van de betrouwbaarheid van hypotheekadvies. Omdat een hypotheekadviseur geen provisie meer mag ontvangen bij het aanbevelen van hypotheken, ben je verzekerd van een onafhankelijk advies. Bovendien heeft een hypotheekadviseur te maken met een zorgplicht. Dat betekent dat hij altijd jouw belang prioriteit moet geven. Niet alleen tijdens het verstrekken van het hypotheekadvies, maar ook in een later stadium. De meeste adviseurs bieden dan ook een vorm van nazorg.

Wat houdt nazorg precies in?

Nazorg wordt ook wel beschreven als ‘servicewerkzaamheden in aansluiting op bemiddeling’. Dit houdt in dat je hypotheekadviseur:

 • Vragen beantwoordt met betrekking tot het oorspronkelijke hypotheekadvies;
 • Hulp verstrekt bij de correspondentie tussen jou en je hypotheekverstrekker;
 • Je informeert wanneer veranderende wet- en regelgevingen van invloed zijn op het oorspronkelijke hypotheekadvies;
 • Aan de bel trekt wanneer het einde van je rentevaste periode in zicht komt;
 • Antwoord geeft op belasting gerelateerde vragen die betrekking hebben op je hypotheek;

Hou er rekening mee dat nazorg per adviesbureau anders geregeld is. Zorg dus dat je van tevoren goede afspraken maakt met je hypotheekadviseur en dat je deze zwart op wit laat zetten. Zo weet je precies wat je van de nazorg mag verwachten. Of die nazorg extra kosten met zich meebrengt, is afhankelijk van de voorwaarden. Sommige hypotheekadviseurs berekenen een fixed price voor het hypotheekadvies, waar de kosten voor nazorg al bij zijn inbegrepen. Anderen zullen gewoon een nieuwe factuur sturen als je tijdens de looptijd opnieuw van hun diensten gebruik wilt maken. Laat je ook over eventuele kosten vooraf informeren, zodat je niet met vervelende verrassingen geconfronteerd wordt.

Ik wil een hypotheek in Raalte afsluiten, waar begin ik?

Wil je een hypotheek in Raalte afsluiten, dan raden we je aan als eerst een goede hypotheekadviseur Raalte te vinden. Die kan je alles vertellen over de te nemen stappen en ervoor zorgen dat jij straks een hypotheek hebt die in alle opzichten perfect aansluit op jouw individuele situatie. Heb je hypotheekadvies nodig in Zutphen dan is een goede aanrader Wunderink verzekeringen Hypotheekadvies Zutphen