De beste tips voor het stylen van je badkamer

De badkamer wordt vaak overgeslagen bij het decoreren en stylen van de woning. Toch is het meestal de eerste ruimte waar we heen lopen zodra we wakker worden, en de laatste waar we zijn voordat we naar bed gaan. Het is dus zeker de moeite waard om hier wat extra aandacht aan te besteden. Lees verder en laat je inspireren door de beste tips voor het stylen van je badkamer!

#1. Creëer extra oppervlakte

De meeste badkamers hebben niet al te veel oppervlakte om spulletjes op neer te zetten. Dit kun je oplossen door een plankje aan de muur te schroeven of een krukje in de hoek neer te zetten. Hier kun je dan bijvoorbeeld wat kaarsjes, kristallen, badzout of opgerolde washandjes op arrangeren.

#2. Zorg voor voldoende ophangmogelijkheden

Ga eens langs bij je badkamer showroom en kijk naar stijlvolle oplossingen voor meer ophangmogelijkheden. Het is immers wel zo prettig als je genoeg ruimte hebt om handdoeken, badjassen en kleding o te hangen.

#3. Leg een badmat neer

Door een royale badmat neer te leggen kun je de look en feel van die harde, betegelde badkamervloer verzachten en tegelijkertijd wat textuur in je badkamer brengen. Kies bij voorkeur een badmat in dezelfde kleur als je handdoeken – zo creëer je een mooi geheel.

#4. Voeg wat groen toe

Planten zijn een geweldige manier om je badkamer te stylen. Zo kun je een grote plant naast de douche neerzetten, een hangplant voor het raam hangen of een klein plantje op het badkamermeubel plaatsen. Zorg wel dat je planten kiest die geschikt zijn voor warmte, vochtige ruimtes.