Een alternatieve manier van 3D printen

Van een 3D printer heb je vast wel vaker gehoord, maar ook van 3D Printen Carbon? Dit biedt veel voordelen zoals kwaliteit, minder kosten, sneller ontwikkelproces en gewichtsbesparing. Dit is ideaal voor het besparen van tijd en de ontwikkel vrijheid. Het is een goede uitvinding die op veel vlakken gunstig kan zijn. Je komt hier meer te weten over deze manier van 3D printen.

Wat is anders aan Carbon 3D printen?
Carbon zorgt voor een extra stijf product waardoor details optimaal verwerkt kunnen worden. Daarbij is het razendsnel waardoor je verschillende opties in een korte tijd met elkaar kan vergelijken. De Carbon 3D printer is altijd te gebruiken en de doorlooptijd is erg snel. Ook is het voordelig dat het zonder toolingkosten is. Een bestelling kan erg snel gereed zijn en een korte levertijd is altijd gunstig. Carbon producten zijn ook lichter en dit brengt ook weer voordelen met zich mee.

Voordelig en snel
Als je veel verschillende designs naast elkaar wil zetten dan is Carbon 3D printen een perfecte optie. Je kan erg snel veel producten maken waardoor je goed vergelijkingen kan maken en tot je ideaal kan komen. Ook is het voordelig, omdat bepaalde kosten niet in rekening worden gebracht.

Verschillende materialen
Er kunnen veel verschillende printmaterialen gebruikt worden en dit is ook erg handig. Op deze manier kan je een ontwerp optimaal valideren en gaat het ook makkelijker. Je hebt materiaal dat erg elastisch is, scheurvast en veerkrachtig. Dit zorgt voor een schuimachtige creatie. Je hebt ook zeer stijf en temperatuurbestendig materiaal. Dit is ideaal voor een product dat voor lange duur thermische stabiliteit nodig heeft.

je hebt ook slagvast materiaal en dit kan goed tegen herhaaldelijke spanningen en dus ideaal voor zware wrijving bijvoorbeeld. Er is ook een unieke combinatie van biocompatibel, duurzaamheid en steriliseerbaarheid. Je hebt ook nog stijf en sterk. Dit is goed te gebruiken voor de auto industrie. Daarnaast is er ook taai, veelzijdig en stijf. Dit is bijvoorbeeld perfect voor montuurtjes van brillen. Je hebt zelfs zacht aanvoelend materiaal zoals siliconen. Je hebt ook glashelder materiaal dat weer erg handig is voor doorzichtige potten. Materiaal dat erg veerkrachtig en extreem elastisch is wordt gebruikt voor bijvoorbeeld fiets handvaten. Er zijn dus enorm veel verschillende materialen voor veel verschillende doeleinden.