Nearshoring voor jouw onderneming nodig?

Er komt tegenwoordig zoveel kijken bij het leiden van een techbedrijf dat het nauwelijks te doen is alles in eigen handen te houden. Zo nu en dan is de enige manier het inschakelen van een externe partij. In deze tekst staat nearshoring centraal. Wanneer is nearshoring nodig voor jouw onderneming? Zanemoon.com biedt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.

Nearshoring: wat is het?

Nearshoring betekent dat een bedrijf outsourct naar een ander land, terwijl– anders dan bij outsourcing – de partner zich dicht bij het land waar het bedrijf gevestigd is bevindt. Dit betekent dat het land in ieder geval in dezelfde tijdzone zit (maar soms ook enkele uren later). Je kunt bijvoorbeeld denken aan een Nederlands bedrijf dat een Pools bedrijf inschakelt voor specifieke diensten.

Outsourcing en offshoring

Voor het overzicht is het handig gelijk even twee soortgelijke begrippen te bespreken: outsourcing en offshoring. Outsourcing betekent dat een bedrijf een dienst overdraagt aan een ander bedrijf dat zich waar dan ook ter wereld bevindt. Bij offshoring – een heel vergelijkbaar begrip – begeeft deze extern ingeschakelde onderneming zich in een land dat ver gelegen is.

Wanneer is nearshoring nodig?

Nearshoring heeft veel voordelen. Ten eerste is nearshoring veelal goedkoper omdat je te maken hebt met lagere salarissen en productiekosten. Levensonderhoud is bijvoorbeeld in Oost-Europa veel goedkoper dan in West-Europa. Nearshoring is dus nodig als je kosten wilt besparen. Welk bedrijf wilt dat nou niet? Bovendien kun je met behulp van nearshoring slim gebruik maken van het tijdsverschil. Als je het goed aanpakt kun je een onderneming hebben die 24 uur per dag actief is. Eerst werkt het team in het ene land. Vervolgens neemt het team in het andere land de dienst als het ware over.

Vind snel professionals

Nearshoring is een snelle en makkelijke manier om professionals te vinden. Je bent niet afhankelijk van Nederland. Het aanbod van professionals is dus vele malen groter. Zeker als je op zoek bent naar een werknemer met een zeer specifieke vaardigheid, is nearshoring een fantastische oplossing.

Het overwegen waard

Nearshoring is dus het overwegen waard als je interesse hebt in het besparen van kosten. Bovendien is het een makkelijke manier om in contact te komen met professionals. Ten slotte geeft nearshoring de ondernemer de mogelijkheid een onderneming 24 uur per dag draaiende te houden. Zanemoon.com geeft een mooi overzicht van de diverse mogelijkheden. Al met al is nearshoring dus absoluut het overwegen waard als je een onderneming hebt.