3 tips om gezond te eten

Er zijn ontzettend veel manieren om gezonder te eten. Daarvoor hoef je echt geen superstreng dieet te volgen. Sterker nog, gezond eten kan ontzettend leuk zijn. Er zijn talloze lekkere gerechten te verkrijgen die ook nog eens boordevol vitaminen zitten. Vandaag staan drie tips centraal om gezond(er) te eten. Ben je in Holten op zoek naar een restaurant? In Holten kun je eveneens gezond uit eten, als je maar weet waar je moet zoeken.

Variatie

Er is niets zo belangrijk als voldoende variatie aanbrengen in je eet-en drinkgewoontes. Elk voedingsmiddel bevat namelijk andere stoffen. Hier moet je dan wel rekening mee houden. Het is dus belangrijk niet elke dag hetzelfde (lekkere) stukje vlees eten, maar elke dag een ander type vlees te proberen. Probeer eens gevogelte als je dat normaliter niet doet. Heb je wel eens konijn gegeten? Bovendien is het belangrijk om vlees-en visgerechten af te wisselen. Het is aan te raden om twee keer per week vis te eten.

Regelmaat

Het is belangrijk om op vaste tijden te eten. Zo voorkom je dat je allerlei ongezonde tussendoortjes naar binnen werkt als je je verveelt of als je lekkere trek hebt. Probeer de klassieke indeling echt aan te houden, want deze is gebaseerd op een langlopende traditie. Het is dus belangrijk elke dag stevig te ontbijten en te lunchen. Als kers op de taart kun je dan ook nog van een warme avondmaaltijd genieten. Tussendoortjes zijn zeker niet verboden, maar let erop wat voor tussendoortjes je eet. Het is verstandiger om fruit te eten of yoghurt, dan chocoladerepen en zakken chips. Als je regelmatig eet voorkom je bovendien dat je te veel eet tijdens je avondmaaltijd, bijvoorbeeld omdat je een schrale lunch had. Regelmatig eten is dus erg belangrijk om gezond te blijven.

Het drinken van water

Het belang van genoeg water drinken kan echt niet overschat worden. Veel Nederlanders drinken veel te weinig water. Er wordt aangeraden elke dag een liter water te drinken. Dit kan aangevuld worden met melk, karnemelk of sinaasappelsap. Als je genoeg water drinkt, wordt de verleiding minder groot om cola, sinas en andersoortige frisdrank te kopen en vervolgens op te drinken. Frisdrank is echt ontzettend slecht voor je. Frisdrank zit boordevol ongezonde suikers. Je huid wordt hier lelijk van. Het drinken van water is een fantastisch alternatief dat daadwerkelijk helpt om van de frisdrank af te blijven.

Een streng dieet is niet nodig

Zoals je ziet is het heus niet nodig om een streng dieet te volgen. Met hele gewone en alledaagse tips kom je al een heel eind. Zorg dus voor genoeg variatie en regelmaat. Als je daarbij ook nog genoeg water drinkt voorkom je dat je frisdrank gaat drinken. In restaurants in Holten zijn er veel mogelijkheden om gezond te eten. Het is hoe dan ook belangrijk deze tips in je achterhoofd te houden als je weer eens in de supermarkt bent.