De mooiste badkamer in Twente

Ga je dit jaar de badkamer onder handen nemen en is het doel om de mooiste badkamer van Twente te maken? In een mooi ingerichte badkamer kun je helemaal ontspannen en tot rust komen. Maar hoe pak je dat aan, een badkamer verbouwen en hoe zorg je ervoor dat jouw badkamer er in het echt net zo mooi uit gaat zien als in je hoofd? Hieronder kun je lezen waar moet je op letten als een badkamer gaat verbouwen en opnieuw gaat inrichten.

  1. Maak een moodboard voor je droombadkamer

Voordat je heel voortvarend alles uit de badkamer sloopt is het verstandig om te bedenken Hoe je eigenlijk wil dat je nieuwe badkamer eruitziet. Wil je inspiratie opdoen in Almelo voor badkamers, ga dan rondkijken bij woonwinkels en badkamerspeciaalzaken. Vervolgens kun je dan een moodboard gaan maken waarmee je bepaalt welke kleuren en stijl van inrichten jij mooi vindt. Koop een flinke stapel woonmagazines en knip alles eruit wat je mooi vindt of speur het internet af naar ideeën en print ze uit.

  1. Maak een plattegrond voor je droombadkamer

Met een moodboard krijg je een beeld van wat jij een mooie inrichting vindt voor een badkamer. Nu is het zaaks om te kijken of al die ideeën wel passen in de ruimte die je hebt. Dat kun je het beste doen door de badkamer exact op te meten en alle maten over te brengen op een plattegrond. Je kunt dan precies intekenen waar je bijvoorbeeld een ligbad of een douchecabine zou willen hebben en zien hoeveel ruimte je daarvoor hebt.

  1. Begin met het aanpakken van de leidingen en elektra

Als je weet waar in de badkamer een wastafel of een douche moet komen, dan kun je alle waterleidingen en afvoer gaan aanleggen. Datzelfde geldt voor de elektra: Zorg dat je de elektra aansluit op plaatsen waar je armaturen voor lampen wilt hebben, en stopcontacten aanlegt waar wastafels moeten komen. Vergeet ook de leidingen van de centrale verwarming en eventuele vloerverwarming niet! 

  1. Neem de vloer, wanden en plafond van je badkamer onder handen

Zitten alle leidingen op hun plaats, dan kun je de vloeren, muren en plafonds gaan afwerken. Neem je een gietvloer of ga je voor tegels, en wat doe je met de muren? Wanneer je de wanden, vloer en plafond van een badkamer onder handen neemt moet je vooral rekening houden met het feit dat ze continu vochtig zullen zijn. Gebruik dus speciale badkamer verf voor muren en plafonds, en zorg dat je tegels plaatst op plekken waar elke dag veel water tegenaan kan spatten, zoals bij een douche of een wastafel.

  1. Het plaatsen van badkamermeubilair om je droombadkamer af te maken

Als laatste plaats je al het badkamermeubilair. Je begint met het badkamermeubilair wat niet verplaatst kan worden zoals de douchecabine of het ligbad, de wc en de wastafel. Daarna kun je alle verplaatsbare meubelstukken op hun plaats zetten, denk bijvoorbeeld aan losse kasten voor handdoeken en stoelen of banken. Maak het geheel af met mooie verlichting, raamdecoraties en handdoekrekjes, en je droombadkamer is klaar voor gebruik.