5 tips om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren!

Bedrijfsoptimalisatie leidt tot efficiënter werken. Hoe kunt u als bedrijf  meer doen in minder tijd en klantgericht en kostenefficiënt werken? Niet topdown, maar met de complete organisatie. Een kwestie van elimineren en automatiseren! We geven u 5 tips om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

#1 Optimaliseer bestaande bedrijfsprocessen

Veel ondernemers denken bij een optimalisatie aan een complete vernieuwing van de bedrijfsprocessen, maar vergeet ook niet om uw bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren. U heeft waarschijnlijk veel geìnvesteerd in uw backoffice systeem, maar kent wellicht nog niet alle mogelijkheden om het maximale eruit te halen.

#2 Neem het complete proces onder de loep

Neem het complete proces onder de loep voordat u de optimalisatie in gang zet. Als u per onderdeel of per afdeling werkt, ontdekt u in een volgende fase van het optimalisatieproces vaak nieuwe issues. Door met in helikopterview naar de complete keten te kijken, kunt u deze meteen tackelen. Wel zo efficiënt!

#3 Werk met een kwaliteitsmanagement systeem

Werk met een kwaliteitsmanagement systeem om het overzicht over uw bedrijfsprocessen te bewaken. Dit is een  integraal managementsysteem dat eenvoudig is uit te breiden met uw eigen procedures, flowcharts, formulieren, handboeken en rapportages. Zo bent u altijd up to date en ‘always in control’.

#4 Optimaliseer samen

Werk niet topdown, maar betrek belangrijke spelers binnen uw organisatie bij het project. Afdelingsmanagers bijvoorbeeld en medewerkers uit uw team die rechtstreeks in contact staan met de klant. Alleen op die manier krijgt u een compleet beeld vanuit elke mogelijke invalshoek.

#5 Monitor de KPI’s

Meet op basis van vooraf opgestelde KPI’s of uw maatregelen effect hebben. Monitor uw doelen en sla alle bevindingen op in een business case voor uw eigen archief. Hiermee kunt u in de toekomst verder optimaliseren.

 

Focus keyword

Bedrijfsprocessen

 

Meta

Bedrijfsoptimalisatie leidt tot efficiënter werken. Een kwestie van elimineren en automatiseren! 5 tips om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.