Creatief met verfblikken

Verfblikken niet duurzaam? Echt wel! Zeker als je je bedenkt wat je nog allemaal met een leeg verfblik kunt doen. Zet hem bijvoorbeeld in voor je marketing, als stoer en luxe verpakkingsmateriaal. Of doop hem om tot een mooie retrovaas of opbergruimte voor kwasten, potloden en keukengerei. Een spoedcursus Creatief met Verfblikken.

Verfblikken weggooien

Verfblikken mogen meestal niet in de zak voor plastic en blik. Lege blikken en bussen mag je in de grijze container gooien. Blikken en bussen met verfresten horen bij het klein chemisch afval. Maar je kunt er ook een heleboel andere leuke dingen mee doen! We hebben een paar tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

Lege verfblikken voor je marketing

Lege verfblikken als verpakking anders zijn hot! Op die manier wordt het verfblik onderdeel van je promotie, een stukje beleving naar de klant toe. Voorzie het blik van een eigen label met je bedrijfsnaam, -logo of met een pakkende tekst. Energie Direct gebruikte bijvoorbeeld verfblikken bij hun shirtsponsoring voor PSV. Klanten die een nieuw contract afsloten bij de energiemaatschappij ontvingen het nieuwe PSV-shirt verpakt in een stoer blik.

Van verfblik naar vaas of opberger
Verfblikken lenen zich ook uitstekend als vaas of opberger. Ga creatief aan de slag met verf, stickers en glitters en maak er helemaal je eigen ontwerp van. Tip: plak een paar blikjes die in hoogte verschillen bij elkaar op een plank en je hebt je eigen pennenbak. En als je een klein gaatje boort in een set verfblikken, dan kun je deze met haakjes boven het aanrecht hangen om kruiden of keukengerei in te doen. Voor wie in de keuken extra opbergruimte nodig heeft.