Door wie laat jij jouw muurschildering maken?

Omdat de vraag naar muurschilderingen de afgelopen jaren toeneemt, zijn er ook steeds meer professionals die dit als dienst aanbieden. Doordat er verschillende aanbieders actief zijn, is het belangrijk dat je een bij jou passende professional vindt. Zo wordt het optimale resultaat behaald. Maar hoe kies je nu welke partner geschikt is om jouw muurschildering te maken?

Specialiteit

Allereerst is het van groot belang dat je jezelf afvraagt wat voor soort muurschildering jij wil laten maken. Een ontwerp van een muurschildering voor de kinderkamer kan een ander soort aanpak vergen dan het ontwerpen van een logo van een bedrijf. Vervolgens is het zaak om uit te zoeken welke bedrijven deze dienst aanbieden. Is er misschien een bedrijf ook specifiek gespecialiseerd in dit soort muurschilderingen? Wellicht is dat dan terug te zien in de kwaliteit. Kijk daarbij ook naar de stijl van de tekeningen. De meeste artiesten zullen een portfolio hebben waar eerdere werken in zijn terug te zien. Staat die stijl je aan en is dat wat je zoekt? Anders kan je die in ieder geval gelijk wegstrepen.

Extra diensten

Sommige aanbieders bieden ook extra diensten aan. Denk er bijvoorbeeld aan om van de muurschildering ook een geboortekaartje te maken. Of wil je het ontwerp ook voor een ander object of voorwerp gebruiken? Hier onderscheiden aanbieders zich echt van elkaar. Heb je zoiets in gedachte? Of ben je benieuwd naar deze mogelijkheden? Zoek dit dan ook goed van te voren uit.

Prijs

Ook de prijs moet in deze lijst benoemd worden. Er kan namelijk best wel wat verschil zitten in de prijzen die aanbieders vragen. Soms zit dit in de ervaring of de gebruikte materialen. Maar soms kan het ook gewoon een ‘miskoop’ zijn. Ga er daarom niet zomaar vanuit dat een prijs passend is. En betaal je mogelijk niet ook voor zaken die voor jou helemaal niet relevant zijn? De prijs zal ergens tussen de €100,- en €300,- liggen, maar binnen die bandbreedte kan er nog genoeg gebeuren.