Help! Welk formaat printer heb ik nodig? Wij helpen je!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten zakelijke printers beschikbaar. Het kan dat ook lastig zijn om te bepalen welk formaat printer je nodig hebt voor je onderneming. Hieronder belichten we de mogelijkheden met betrekking tot printerformaten.

A4 printers

A4 printers zijn het meest gebruikte formaat printer. Dat is niet zo verwonderlijk, want het grootste deel van de dagelijkse printopdrachten bestaat uit standaard A4-documenten (210 X 297 mm). Echter kunnen A4 printers ook geschikt zijn voor de wat specialere printopdrachten, bijvoorbeeld met A4 papier dat wat dikker is of een speciale coating heeft. De meeste moderne A4 printers zijn overigens ook in staat om A5 afdrukken te maken (148 X 210 mm, dus de helft van een A4). Deze apparaten hebben een aparte papierlade voor A5 vellen.

A3 printers

A3 printers zijn, behalve voor A4 afdrukken, ook geschikt voor het maken van afdrukken op A3 papier. A3 papier heeft afmetingen van 297 X 420 mm en is dus exact twee keer zo groot als een A4 vel. A3 printers zijn met name geschikt voor bedrijven die afdrukken willen maken met een grotere visuele impact, bijvoorbeeld voor presentaties.

Grootformaat printers

Voor de meeste bedrijven zal een zakelijke A4 of A3 printer prima volstaan. Er zijn echter bepaalde bedrijven die behoefte hebben aan printers die ook groter dan A3 kunnen printen. Bijvoorbeeld voor het afdrukken van promotiematerialen, posters, blauwdrukken of GIS-kaarten. Het spreek voor zich dat dergelijke grootformaat printers in een hogere prijsklasse vallen dan de meeste zakelijke A4 en A3 printers.